A magyar keresztesekre emlékezünk (videó)

A magyar keresztesekre emlékezünk (videó) 1920 1080 Patrióták
Ősök és hősök produkció

A magyar keresztesekre emlékezünk (videó)

II. András katonái több fontos csatát is megnyertek, ráadásul ez a hadjárat készítette elő Jeruzsálem visszafoglalását – erről is szól az Ősök és Hősök sorozat következő epizódja.

Három évszázad telt el a pozsonyi csata óta, és az Árpádok nemcsak megtartották, hanem gyarapították is a hont. Eközben a messzi Keleten, Krisztus szőlőföldjén újra harcok dúltak, a pápa felhívására hadra kelt keresztesek a Szentföldért küzdöttek a muzulmán hadakkal. Már száz éve tartott a háború a Jeruzsálemért, amikor 1217-ben a pápa felszólítására II. András magyar király állt a keresztes csapatok élére.

Az Ősök és Hősök produkció újabb kisfilmje segítségével betekintést nyerhetünk a tízezer fős magyar sereg készülődésébe, a korabeli harcosok és családjuk életébe, különös tekintettel a lovagi kultúrára, a keresztesek fegyvereire és a harcosok hitére. II. András katonái nem vallottak kudarcot, a magyarok több fontos csatát is megnyertek, ráadásul ez a hadjárat készítette elő Jeruzsálem visszafoglalását.

Soha nem láttak még így kereszteseket küzdeni, mint ahogy a magyarok serege küzdött – írták a krónikások.

András király seregének fontos szerepe volt abban, hogy még legalább három emberöltőnyi időre fennmaradjon a kereszt uralma Krisztus szülőföldjén, amiért a szentföldi hadjáratot követően minden magyar király egészen 1918-ig büszkén viselte a Jeruzsálem királya címet.

Az Ősök és hősök produkció az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Patrióták (c) 2022. január 10.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.